Kontakt

Dobrodošli na hrvatski rječnik!

Projekt hrvatskog rječnika DrDicty.com je privatna inicijativa koju smo pokrenuli 2009. godine. Cilj nam je bio napraviti profesionalni besplatni Hrvatski rječnik s izvrsnim doživljajem za korisnika, uspostavljen na najsuvremenijoj tehnološkoj bazi. Dodatni cilj je bio izgraditi zajednicu za svakog tko se bavi jezicima, za potporu u poslu, na faksu, u školi ali i za sve druge teme vezane uz hrvatski jezik, strane jezike i putovanja te međukulturalne odnose.

Počeci te razvoj do danas

Od samog početka rječnik je privukao veliku pažnju u Hrvatskoj te u hrvatskoj zajednici u cijelom svijetu. U međuvremenu imamo velik udio korisnika iz cijele regije Jugoistočne Europe – prvenstveno naših prijatelja u Bosni i Hercegovini, Srbiji te u manjem dijelu iz Slovenije i Makedonije. To nas jako raduje te Vam šaljemo veliki pozdrav – koristite nas i dalje kako bismo izgradili vodeću poziciju kao “Naš rječnik” u regiji.

Screenshot DrDicty.com iz 2010.
Screenshot DrDicty.com iz 2010.

Počeli smo s njemačko-hrvatskim rječnikom te 2010. godine dodali englesko-hrvatski rječnik. Početkom 2013. godine dodali smo online i španjolsko-hrvatski rječnik.

Baza se puni pod vodstvom akademski obrazovanih lingvističkih stručnjaka kako bismo osigurali visoku kvalitetu naše baze za prijevode.

U međuvremenu baza je dosegla razinu od više od 845.000 unosa koja obuhvaća direktne prijevode, složenice i fraze te poslovice i primjere. Konkretno naša baza trenutno ima sljedeći broj unosa:

Engleski rječnik: ca. 450.000 unosa

Njemački rječnik: ca. 225.000 unosa

Spanjolski rječnik: ca. 85.000 unosa – još je u beta verziji

Na temelju toga možemo zaključiti da je DrDicty.com jedan od najvećih besplatnih hrvatskih online rječnika te kontinuirano radimo na daljnjem razvoju i rastu.

Dodali smo i forum kao mjesto rasprave između korisnika te kao pomoć pri prijevodu. Lista drugih slavenskih rječnika je navedena ovdje.

Redizajn i modernizacija

Početkom 2013. godine napravili smo redizajn rječnika s ciljem postizanja profesionalnog modernog izgleda i suvremene strukture internet stranice. Uz to fokusirali smo se na funkcionalnost rječnika što uključuje brzo i pregledno pretraživanje riječi te jednostavnost korištenja za krajnje korisnike.

Uz redizajn optimiranjem tehnologije uspjeli smo značajno ubrzati proces pretraživanja. U prosjeku pretraživanje se ubrzalo tri puta te se nadamo da ste isto mogli primijetiti.

Tehnološke prednosti

Potrudili smo se izgraditi tehnološke prednosti u rječniku. Neke od njih su sljedeće:

– Brzo pretraživanje

– Traženje neovisno o hrvatskim ili njemačkim slovima abecede

– Gramatika je dodana za glagole, s padežima i vremenima

– Dodan je rod za njemačke imenice

– Uz riječi smo dodali i područja u kojima se riječi koriste

Disclaimer – Izjava o ograničenju odgovornosti

Molim pročitajte naš disclaimer (izjavu o ograničenju odgovornosti) koji vrijedi za DrDicty.com.

Kontakt – Hrvatski rječnik

Molili bismo Vas da nam javite Vaše prijedloge, ideje i sl. Možete nas slobodno kontaktirati pomoću sljedećeg kontakt obrasca.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.